header banner
Default

De beoordeling van KuCoin: betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg


Vandaag leg ik precies uit hoe je cryptocurrency kan kopen op KuCoin. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je moet registreren tot het kopen van je favoriete crypto. Na het lezen van deze KuCoin Review weet jij of dit een betrouwbare exchange is. En wat de voor- en nadelen van KuCoin zijn.

Als je benieuwd bent naar reviews van andere exchanges dan zit je op deze website goed. Zo zijn er ook reviews van Mandala, Bitvavo en FTX.

Ik start met een korte introductie van het team van KuCoin om vervolgens een review te geven. Daarnaast komt de veiligheid aan bod en stap voor stap hoe je crypto kan kopen op KuCoin.

Bekijk snel

In onderstaande video van 1 uur en 7 minuten wordt van A tot Z uitgelegd hoe KuCoin werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=V7-vqvXGlYU

Over KuCoin

KuCoin is een gecentraliseerde exchange en is opgericht in juni 2017 door een groep met een sterkgeloof in de blockchaintechnologie. En heeft als doel om het investeren in crypto zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

De wortels van KuCoin zijn al ontstaan in 2011 met de start van een blockchain-onderzoek en in 2013 was het platform al ontwikkeld. Pas 4 jaar later is de exchange live gegaan en sindsdien heeft KuCoin een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Inmiddels heeft KuCoin al 6 hoofdkantoren en werknemers uit 12 landen. En maakt 1 op de 4 cryptocurrency bezitters gebruik van KuCoin.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Mahé, Seychellen.

Team

KuCoin is opgericht door 7 personen: Michael Gran, Eric Don, Linda Lin, Jack Zhu, Kent Li, John Lee en Top Lan. De meeste oprichters hebben een achtergrond in de financiële of technologische sectoren.

De oprichter en CEO van KuCoin is Michael Gan. Gan heeft zijn sporen onder andere verdient bij de Alibaba Group, MikeCRM en KF5. De huidige COO en ook een van de oprichters is Eric Don.

KuCoin heeft nu zo’n 165 medewerkers volgens LinkedIn.

Landen 

KuCoin is een internationale exchange en inmiddels al beschikbaar in 190 landen! Deze landen zijn verspreid over de gehele wereld, voorbeelden van landen waarin je bij KuCoin kan handelen zijn Australië, Engeland, Nederland, Amerika en Singapore. 

Omdat KuCoin wereldwijd wordt gebruikt is het nodig dat KuCoin in veel verschillende talen beschikbaar is. KuCoin is momenteel in 19 talen beschikbaar. Voorbeelden van talen zijn: Engels, Nederlands, Frans en Chinees.

KuCoin is dus voor veel mensen toegankelijk wat aansluit bij de visie van de exchange.

KuCoin is actief op bijna alle grote social media kanalen. Er zijn ook KuCoin communities.

Communities zijn online KuCoin groepen op social media waar onderling informatie, strategieën en nieuws kan worden gedeeld.

Elke dag kun je wel een aantal berichten op social media verwachten van KuCoin. Deze gaan over bijvoorbeeld updates, memes, cryptocurrency's en ook trading tips.

Op Medium worden vooral updates, uitleg en nieuws van KuCoin gepost.

Hieronder is een tabel met het aantal volgers op social media.

Het aantal volgers zegt op zich zelf niet veel over een exchange of project maar kan wel een indicator zijn van het vertrouwen en interesse van het grote publiek.

KuCoin platform review

Om te kijken hoe mensen KuCoin beoordelen kan Trustpilot je een indicatie geven.

KuCoin heeft een slechte score van 2.1 uit 5, Trustpilot geeft de beoordeling slecht. Uit de reacties kan je vooral halen dat klanten teleurgesteld zijn in de trage en slechte klantenservice. In totaal heeft KuCoin 313 reviews in juli 2021.

Met name voor beginners werkt dit nadelig, zij zijn veel geholpen bij een snelle en goede klantenservice.

Er wordt ook geklaagd over verschillende soorten bugs op de exchange, dit is natuurlijk ontzettend frustrerend als je zo je geld verliest. Dit in combinatie met een slechte klantenservice resulteert erin dat veel mensen hun geld kwijtraken.

KuCoin noemt zichzelf ‘The people’s exchange’, uit de reacties blijkt dat ze hun naam geen eer aan doen.

Toch zijn er ook goede reviews te vinden over de 24/7 klantenservice van KuCoin. En het feit dat er veel mensen gebruik maken van KuCoin is ook een indicatie dat KuCoin betrouwbaar is.

Daarnaast wordt de betrouwbaarheid ook bepaald door of de crypto's hot of cold worden opgeslagen. Bij KuCoin is er geen cold storage veiligheidslaag. Dit maakt KuCoin kwetsbaarder vergeleken met exchanges die dit wel hebben.

Daarnaast is KuCoin gebruiksvriendelijk. Je kan vrij simpel en in weinig stappen een crypto kopen. Zeker voor beginners is dit handig en in dit geval doen ze hun naam wel eer aan.

KuCoin is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor beginners.

Crypto kopen op KuCoin

Ik leg uit hoe je jezelf registreert bij KuCoin en je een cryptocurrency koopt op KuCoin.

Stap 1: Registreren op KuCoin

Voordat je crypto aan kan schaffen zal je een account moeten aanmaken op KuCoin. Bij KuCoin is het niet nodig om je identiteit te geven om een account aan te maken. Dit moet alleen wanneer je de handelslimieten wilt verhogen.

Je kunt zonder verificatie maximaal 5 BTC per dag uitbetalen. Daarnaast kun je per dag 2000 dollar of 1000 euro verhandelen. 

Je krijgt nu een bonus als je jezelf registreert bij KuCoin.

Het registreren neemt slechts een minuut of 2 in beslag. Ga naar de website van KuCoin en klik op registreren. Je hebt een emailadres of een telefoonnummer nodig. Op een van de twee krijg je een code binnen, deze vul je vervolgens in bij verificatie code.

Screenshot registreren KuCoin

Stel vervolgens een sterk wachtwoord in. Gebruik hoofdletters, symbolen en cijfers om een zo’n sterk mogelijk wachtwoord te creëren.

Tot slot is er nog de Referral code. Je ontvangt je eigen code als je bent aangemeld. Via deze code kun je vrienden uitnodigen om een KuCoin account aan te maken. Wanneer iemand via jouw code is aangemeld dan ontvang jij een deel van de trading fees die jouw refferal maakt.

Druk op registreer en je komt al op je KuCoin account terecht.

Stap 2: kopen van crypto op KuCoin

Voordat je een cryptocurrency aanschaft is het belangrijk dat je je account beter beveiligd.

Veiligheid van je account

Om je crypto’s te beschermen is het van belang om het zo moeilijk mogelijk te maken voor andere om toegang te krijgen tot jouw account.

Navigeer met je muis over de cirkel met twee letters erin, te zien in de afbeelding 'screenshot overzicht accounts KuCoin', klik vervolgens op account instellingen. Een belangrijke instelling is de Google Verificatie.

Dit is een eenmalig wachtwoord wat continue veranderd om de 60 seconden. De code is te zien op de Google Authenticator app of via het internet. Koppel deze aan je account.

Stel vervolgens ook een handel code in, dit is een 6-cijferige code. Dit moet als je wilt gaan traden.

Als je de drie veiligheidszinnen instelt, krijg je deze te zien bij e-mails van KuCoin, bij het inloggen en bij het opnemen. Dit heeft als voordelen dat je zeker weet dat je op de goede site zit en geen fishing emails beantwoord.

Telefoon is niet helemaal veilig omdat dit simkaart gebaseerd is, wanneer deze simkaart in andere handen komt, zijn je sms’jes te lezen.

Nu je veilig kan handelen, gaan we nu uitleggen hoe je daadwerkelijk crypto koopt op KuCoin.

Het kopen van crypto op KuCoin

Op onderstaande afbeelding zie je linksboven ‘Koop Crypto’ staan. Als je erover navigeert krijg je drie opties:

  1. Credit/debit kaart
  2. P2P
  3. Snel koop

Credit/debit kaart 
Dit is de beste optie om crypto te kopen op KuCoin. Op andere exchanges kan je tegen goedkopere voorwaarden crypto  aanschaffen en vervolgens transfereren naar je KuCoin account. Dit wordt later in dit artikel uitgelegd.

Onderstaande afbeelding laat het scherm zien hoe je crypto kan aanschaffen op KuCoin.

Screenshot crypto aanschaffen op KuCoin

Selecteer de juiste valuta, je kunt via iDEAL euro’s naar je hoofd- of handelaccount te sturen. Daarnaast zijn er andere opties om te betalen via Visa/Mastercard, SEPA en Apple Pay.

Er moet minimaal 20 euro en maximaal 1 miljoen euro overgemaakt worden. 

Vul in hoeveel je wilt spenderen en hoe je wilt betalen. Er zullen nog een aantal betalingskanalen overblijven.

Bij de meeste betalingskanalen zijn registraties nodig.

Via iDEAL is het voordeliger om BTC te kopen dan als je bijvoorbeeld betaald met Mastercard. SEPA is ook een relatief goedkope optie.

Als je de betaling hebt voltooid, komt de crypto automatisch op je account. Dit is een eenvoudige manier van cryptocurrency kopen.

Gefeliciteerd met je aankoop!

Peer to peer
Bij Peer to Peer (P2P) koop je crypto direct van iemand anders. Tegen de prijs die mensen zelf bepalen, dit is vaak hoger dan de marktprijs. De markt hiervoor is klein en weinig mensen maken hier gebruik van.

Op 1-08-2021 waren er 0 opties om Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) te kopen.

Snelkoop 
Hier kan je kiezen of je BTC, ETH of Tether (USDT) wilt kopen. Vervolgens kies je een valuta en hoeveel je wilt besteden. Je kunt bij deze optie niet in euro’s betalen maar wel met bijvoorbeeld de dollar en de Russische roebel.

Deze optie werkt niet bij mij. Ik heb verschillende combinaties van crypto met verschillende bedragen in verschillende valuta geprobeerd zonder succes. Wel zoude er bij deze optie 0 fees bijkomen.

Hoe stort je crypto op KuCoin?

Klik op bezittingen (assets), je komt op de pagina terecht welke te zien is in de afbeelding hieronder.

Je kunt geen fiatgeld (Fiduciair geld) op de exchange bezitten. Je kan alleen in crypto handelen op KuCoin.

Fiatgeld is wettig betaalmiddel en vaak uitgegeven door overheden, die ook de mogelijkheid hebben om dit geld bij te drukken. Voorbeelden zijn de euro en de dollar.

Screenshot overzicht accounts KuCoin

Klik op storting (deposit), je kunt nu een adres aanmaken om crypto te storen. Kies een crypto uit de lijst en je ontvangt een wallet adres. Je kunt de crypto storten op je mainaccount of handelaccount. Op je handelsaccount kan je er meteen mee gaan handelen.

Je kunt nu crypto verzenden vanaf een andere exchange of wallet naar je KuCoin wallet. Zorg ervoor dat je je wallet adres goed kopieert, hiervoor kan je het kopieericoontje gebruiken. Een simpele check is om naar de eerste en laatste nummer of letter te kijken. 

Let goed op dat je ETH naar je Ethereum wallet stuurt en je BTC naar je Bitcoin wallet. Als je de verkeerde crypto naar een wallet stuurt, dan gaan deze verloren!

Je crypto traden op Kucoin(spot trading)

Je kunt pas traden als de cryptocurrency's op je handel account staan. Als je crypto van het Hoofdaccount naar het Trading account wilt verplaatsen, ga dan naar bezittingen en klik dan op verplaats onder Trading account. Je krijgt onderstaande afbeelding te zien.

Screenshot crypto verplaatsen tussen hoofd- en trading account

Hier stel je de richting in van de transactie, de munt en het bedrag. Tip! Als je op beschikbaar klikt, dan komt het maximaal aantal munten automatisch in je scherm.

Wanneer je crypto op je handel account hebt staan, kun je deze ruilen tegen andere crypto, bijvoorbeeld voor KuCoin Shares (KCS).

Voordat je gaat traden kun je checken of je de ene crypto voor de andere kan ruilen. Dit doe je door op ‘markten’ linksboven op afbeelding, 'Screenshot overzicht accounts KuCoin', te klikken. Je krijgt nu alle beschikbare tradingpairs te zien.

Wanneer het aankomt op het aantal beschikbare markten op een exchange, noteert KuCoin op een 4e plek bij Coinranking. Bij KuCoin kan je in 615 markten handelen.

Aantal cryptocurrency’s listed op KuCoin

Op KuCoin kun je handelen in 302 crypto’s. Over aanbod dus niks te klagen bij KuCoin!

Spot handel

Navigeer naar handel (langs koop nu) en klik vervolgens op ‘spot handel’. Je krijgt nu onderstaande afbeelding te zien. Voer nu je handel wachtwoord in en kies een trading pair.

Screenshot KuCoin trading platform

Op bovenstaande afbeelding zie  je een grafiek met candle sticks en rechts het orderboek. De rode cijfers zijn verkooporders en de groene cijfers zijn kooporders. Afgeronde transacties zijn rechts hiervan te zien.

Voor een meer uitgebreide uitleg kan je vanaf minuut 33 de bovenstaande video kijken en wordt alles uitgelegd over spot handel op KuCoin.

Nu je crypto op de exchange staat, is het mogelijk om deze te traden tegen KCS. KCS kan je alleen op het KuCoin platform kopen en fungeert als utility token om kortingen en beloningen mogelijk te maken.

De voordelen van KCS

Voordeel 1 is het ontvangen van een soort dividend als KCS holder. Als je 6 of meer KuCoin in je wallet hebt, ontvang je een deel van de gemaakte kosten op KuCoin. Hoe meer KCS je bezit, hoe hoger de opbrengsten.

In totaal wordt 50% van de kosten weer herverdeeld onder de KCS holders. Navigeer met je muis naar Financieren en klik vervolgens op KCS bonus. Hier zie je de dagelijkse opbrengsten.

Voordeel 2 is het krijgen van korting op transactiekosten.

Voordeel 3 is het verhogen van de handelslimieten bij een bepaald aantal KCS.

Wat zijn de kosten bij KuCoin?

De kosten zijn handelskosten en opnamekosten. Wanneer je weer naar je account icoontje navigeert, waar ook je bezettingen zijn te vinden, staat daar ook handelskosten. Wanneer je deze aanklikt kom je op een pagina die de kosten weergeeft.

Wat zijn de handelskosten bij KuCoin?

De kosten bij KuCoin zijn 0,1% van de spotprijs voor de maker en ook voor de nemer. De maker is iemand die een verkooporder heeft aangemaakt en de nemer accepteer dit aanbod. 

Deze kosten zijn relatief laag vergeleken met andere crypto exchanges.

Wanneer je de transactiekosten betaald met KCS , dalen de transactiekosten naar 0,08%. Je krijgt dus een korting van 20%, hiervoor moet je wel KCS in je wallet hebben.

Ook zie je een lijst, oplopend van level 0 tot en met 12. Hoe hoger je level, hoe lager de transactiekosten. Je level is gebaseerd op het aantal KCS dat je in bezit hebt of op handelsvolume van de afgelopen 30 dagen.

De kosten voor de maker dalen sneller omdat zij liquiditeit aan de markt toevoegen terwijl de nemer liquiditeit van de markt haalt.

In juli 2021 staat KuCoin 14e op de exchange ranking van Coinranking. Er is een dagelijks handelsvolume van ruim 766 miljoen dollar. Dit lijkt ontzettend hoog maar de handelsvolume van de nummer 1 op de lijst, Binance, is ruim 22 miljard.

Er is voldoende liquiditeit op de KuCoin exchange. 

Wat zijn de opname- en stortkosten?

Er zijn geen kosten voor het storten (deposit). Eventuele kosten kunnen wel opnamekosten zijn van een andere exchange of netwerkkosten om een transactie te versturen. 

De opname kosten zijn per crypto verschillend. Het opnemen van crypto neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Doormiddel van een zoekmachine kan je zien wat de opnamekosten zijn van een specifieke cryptocurrency. Voor BTC is dit 0,0005 BTC en voor ETH is dit 0,04 ETH.

Andere mogelijkheden op KuCoin

Verder zie in je bovenstaande afbeelding je hoofdaccount, trading account, futures account en je Pool-X account.

Op je Futures account kun je handelen in futures, en het Pool-X account is voor mining en staking.

Hoe stake je crypto op KuCoin?

Staken is een manier om passief inkomen te generen. KuCoin maakt gebruik van het Proof of stake mechanisme. De crypto wordt tijdelijk vastgehouden.

Pool-X is een ander platform waarop je kunt staken.

Navigeer opnieuw naar ‘financieren’, klik nu  op Pool-X earn. Je komt nu op een andere website. Srcoll naar beneden totdat je ‘Staking’ tegenkomt. Rechts van staking klik je vervolgens op ‘More’.

Staking

Klik op ‘staking’ en zoek je cryptocurrency die je wilt staken. Je ziet vervolgens de jaarlijkse opbrengst en de dagelijkse opbrengst bij 10.000 euro aan die cryptocurrency. Druk op ‘Subscride’ om de crypto te staken.

Kies de hoeveelheid die je wilt staken en lees alle informatie door en ga akkoord met de voorwaarden. Je crypto is nu gestaked. Je ontvangt elke dag een kleine vergoeding.

Flexible terms

Bij Flexible terms zet je de crypto niet vast voor een bepaalde periode maar kan je wanneer je wilt de crypto terug storten naar je mainaccount. Omdat er geen voorwaarde zit aan het storten, is de opbrengst ook lager dan bij staking.

Via ‘Transfer’ kun je de crypto versturen. Je kunt nu invullen hoeveel crypto je wilt versturen naar je Pool-X account.

De cryptocurrency's die je hebt gestaked kun je vinder onder ‘Assets’ en vervolgens ‘Lockup History’. Hier zie je onder andere de status en hoeveelheid.

De opbrengsten van je account, ‘Earnings’, vind je boven in het menu naast ‘bezettingen’.

Tot slot is er de mogelijkheid om crypto te lenen en uit te lenen op KuCoin. Vanaf minuut 55 wordt in het eerste filmpje uitgelegd hoe je geld kan lenen en kan uitlenen op KuCoin.

Trading bot

Op KuCoin kan je gebruik maken van een trading bot. Een trading koopt en verkoop op basis van een algoritme.

Op onderstaande video van 20 minuten legt Full Value Dan alles uit wat betreft trading bots op KuCoin. Hij werd gevraagd door KuCoin om een video te maken.

Conclusie

KuCoin is een betrouwbare exchange met een groot aanbod van cryptocurrency's in tal van landen met voldoende liqiditeit. 

Ook biedt KuCoin het handelen in futures en trading bots aan.

Een ander voordeel zijn de lage transactiekosten, zeker als je een KCS holder bent. En de verschillende mogelijkheden om passief inkomen te verdienen.

De nadelen van KuCoin zijn dat je niet met fiatgeld kan handelen en de mindere beoordeling op Trustpilot.

Ik hoop dat je iets hebt bijgeleerd over KuCoin. Heb jij nog vragen over deze blog of heb je misschien vragen over een ander onderwerp? Laat het weten op onze AllesOverCrypto Facebook! Start gerust zelf een discussie of draag een onderwerp aan en wie weet schrijven we de volgende blog voor jou!

Foto header: Vladimir Kazakov/ Shutterstock

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.


De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.


De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.


Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

Sources


Article information

Author: Christopher Martinez

Last Updated: 1702574641

Views: 1075

Rating: 4.4 / 5 (44 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Martinez

Birthday: 1961-06-07

Address: 559 Jacob Island Suite 364, West Brian, MD 97698

Phone: +4170360620455441

Job: Dentist

Hobby: Web Development, Singing, Mountain Climbing, Sculpting, Embroidery, Basketball, Cocktail Mixing

Introduction: My name is Christopher Martinez, I am a fearless, rare, tenacious, ingenious, vivid, Gifted, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.