header banner
Default

Hoe werkt Bitget (2024) en is het betrouwbaar voor handel?


Bitget review samenvatting

VIDEO: Meest eerlijke Bitget-recensie 2023
Crypto Hustle

Bitget is een internationale crypto exchange met meer dan 20 miljoen klanten wereldwijd. Op basis van handelsvolumes staat het platform in de top 10 op het gebied van spothandel en in de top 5 op het gebied van derivatenhandel (Bybit staat bijvoorbeeld standaard hoger). 

Het platform biedt meer dan 800 verschillende crypto’s aan welke verhandeld kunnen worden tegen een lage fee van maximaal 0.10%. Met de huidige actie kan je nog eens levenslang 10% korting op de handelskosten ontvangen. Bitget opereert in een grijs gebied en heeft geen registratie bij De Nederlandsche Bank. Het is legaal om het platform te gebruiken.

Het platform wekt vertrouwen door het verzekeringsfonds van 350+ miljoen, 20 miljoen wereldwijde klanten, voetballer Messi als ambassadeur en top handelsvolumes. 

Verder biedt het platform iDEAL aan via Banxa, maar houd er rekening mee dat de fees hiervoor hoog zijn.

Bitget Lionel Messi

Bitget voordelen

VIDEO: Bitget-tutorial voor beginners 2024!! (Hoe te handelen op Bitget)
MoneyZG

Inmiddels heb je het een en ander kunnen lezen over Bitget als crypto exchange. Om een nog wat duidelijker beeld te kunnen vormen van wat de exchange allemaal te bieden heeft, kan je hieronder een overzicht vinden met daarin een paar van de belangrijkste voordelen.

 • Bitget biedt lage handelskosten.
 • Met de native BGB token betaal je voor fees en krijg je kortingen.
 • Bitget biedt meer dan 800 verschillende crypto’s en contracten.
 • De samenwerking met Lionel Messi (ambassadeur) wekt enorm veel vertrouwen.
 • Meer dan 20 miljoen klanten wereldwijd en marktleider in Copy Trading.
 • Een eigen verzekeringsfonds van 350 miljoen voor hacks en cyberaanvallen.

Bitget diensten

Bitget nadelen

VIDEO: De ultieme Bitget Crypto-handelshandleiding! (Maximaliseer uw winst!)
Crypto Banter

Vrijwel niets is perfect en dat geldt ook voor Bitget. Naast de voordelen die het platform kan bieden, zijn er ook een aantal nadelen waarvan het belangrijk is om op de hoogte te zijn. Daarom kan je hieronder ook van de mindere punten een duidelijk overzicht vinden.

 • Doordat het een geavanceerd platform is, kunnen sommige zaken voor beginners wat lastig te begrijpen zijn en zeer risicovol als je niet weet wat je doet.
 • Je moet bij Bitget rekening houden met relatief hoge transactiekosten (voor het storten van euro’s). Dit komt doordat betalingsprovider Banxa een hoge fee vraagt. Dit kan je dus beter via Bitvavo doen.
 • Geen registratie bij De Nederlandsche Bank en opereert in een grijs gebied.

Wat is Bitget precies?

VIDEO: 📚 Hoe werkt Copy Trading op Bitget? Is het winstgevend of verhoogd risico? (Uitleg 2022)
CryptoCoinTalk

Bitget is een crypto exchange waar je als handelaar cryptomunten kan kopen en verkopen. Het is opgericht in 2018 en het hoofdkantoor van het platform is terug te vinden in Singapore. Inmiddels is het platform een bekende naam geworden en kent het gebruikers van over de gehele wereld.

BitGet ziet een sociale toekomst voor crypto. Het platform richt zich dan ook veel op producten en diensten die de interactie met hun gebruikers kunnen vergroten. Dat het een groot platform is, valt ook terug te zien in de partnerships. Zo hebben ze een partnership met de stervoetballer Lionel Messi (ambassadeur) en Juventus.

Leuk feitje is dat Bitget als eerste begon met het aanbieden van Copy Trading, waarbij je de trades van ervaren traders automatisch kan kopiëren. Ze zijn nu marktleider in Copy Trading.

Bitget website

Hoe werkt Bitget?

VIDEO: 📚 Hoe gebruik je de Bitget exchange? Traden met 125x leverage!? (Uitleg 2022)
CryptoCoinTalk

Laten we een blik gaan werpen op hoe Bitget precies werkt. Dit is namelijk erg eenvoudig en je kunt binnen enkele stappen al cryptomunten in je bezit hebben. Dat ga je lezen in onderstaand stappenplan.

Wil je gebruikmaken van de Bitget exchange, dan is het vanzelfsprekend om een account aan te maken. Navigeer naar de website of download de app en klik op de knop om je aan te melden. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen, zodat je eventuele latere problemen voorkomt.

Na het maken van je account is deze nog niet gereed voor gebruik. Het is namelijk nog noodzakelijk om het account te verifiëren. Zo kan de veiligheid gegarandeerd worden. Deze stappen zijn erg simpel en wijzen zich vanzelf.

Wanneer je een volledig werkend account hebt, kan je geld gaan storten. Bij Bitget kan dit gedaan worden op meerdere manieren, waardoor er altijd wel een geschikte optie voor jou bij zit. Bedenk een bedrag dat je wil gaan investeren en waardeer de balans op. Dit kan overigens ook met crypto. Heb je nog geen crypto? Bekijk hier hoe Bitvavo werkt om crypto te kopen.

Heb je dat gedaan, kan je gaan navigeren naar het ruime aanbod van Bitget. Hier kies je een cryptomunt om in te investeren. Doe van tevoren goed onderzoek hiernaar, want impulsieve investeringen zijn zelden goed. Je kan er ook voor kiezen om verschillende cryptomunten te kopen, om op die manier je risico te spreiden.

Als je een interessante cryptomunt hebt gevonden, dan selecteer je deze uit het aanbod en vul je het bedrag in dat je wil investeren. Rond de aankoop af en de munten zullen automatisch in je exchange wallet terecht komen.

Nu rest alleen nog het wachten op een geschikt verkoopmoment. Is dit moment aangebroken, zorg je ervoor dat je bent ingelogd bij je account en ga je naar je wallet. Daar selecteer je de cryptomunt die je wil verkopen. Vul het aantal in om te verkopen en rond de transacties af. Je zal nu fiat valuta op je account krijgen.

Houd er echter rekening mee dat BitGet een all-in-one platform is en ook diensten aanbiedt zoals derivatenhandel. Crypto trading met leverage is alleen geschikt voor ervaren handelaren.

YouTube video

Bitget review: de kosten

VIDEO: 📚 Hoe daytrade je op het Bitget platform? (uitleg)
CryptoCoinTalk

Wanneer je handelt in crypto, krijg je altijd te maken met bepaalde kosten. Dit geldt voor ieder platform en ook BitGet is hierop geen uitzondering. Maar welke kosten zijn dit, en hoe hoog zijn deze?

Zo zal je te maken krijgen met handelskosten. Voor spot trading betaal je standaard een fee van 0 procent over de transactie, dit is dus momenteel gratis. Gaat het om futures trading, dan bedraagt de maker fee 0.02 procent en de taker fee 0.06 procent.

Ook moet je rekening houden met zogeheten opnamekosten. Deze verschillen per cryptomunt en kunnen variëren.

Over het algemeen geldt dus:

 • Spot trading: 0% fee
 • Contracthandel: Maker 0.020% fee en Taker 0.060% fee
 • Opnamekosten (bestaande uit blockchainkosten)

Hoe werkt de 10% korting op fees?

VIDEO: Hoe Transfer je Crypto van Bybit naar Bitvavo 2023?
BWB Beleggen

De levenslange 10% korting op de handelskosten werkt enkel op spothandel. Wanneer je je aanmeldt via een verwijzingscode dan kan de eigenaar bepalen om 10% terug te geven aan gebruiker. Dit is het maximale. Veel eigenaren geven dit niet terug, omdat je dan weinig commissie overhoudt. Wij geven het maximale terug aan lezers, zodat jullie hiervan kunnen profiteren.

De korting wordt na iedere trade teruggestort in jouw account. Dit wordt door Bitget zelf gedaan en kan een uur of twee duren.

Hoe zit het met de support?

VIDEO: Start Copy Trading From Today | Copy Trading Se Profit Kaise Banaye | What Is Copy Trading In Crypto
Surya Trading Tips

Het kan natuurlijk altijd voor komen dat je een vraag hebt of een probleem met betrekking tot het handelen in crypto op het platform. Dan is het wel zo fijn wanneer dit zo snel mogelijk is opgelost. Gelukkig kan je de Bitget support goed bereiken in dit soort situaties.

Zo hebben ze een mail waarop ze vrijwel altijd te bereiken zijn: [email protected]. Je kan te allen tijde hier een mail naartoe sturen met daarin je vraag en zij zullen zo snel mogelijk reageren. Afhankelijk van drukte kan dit een paar werkdagen duren, maar meestal zal je al binnen enkele uren een reactie hebben ontvangen.

Ook hebben ze een Nederlandse Telegram groep waar je om hulp kan vragen. Inhoudelijke hulp is hier echter niet mogelijk en moet via de website.

Is BitGet betrouwbaar?

VIDEO: How To Make $100 Per Day Trading Crypto On Bybit (Beginners Guide)
The Moon

Wanneer je gaat handelen in cryptomunten, is het vanzelfsprekend dat je ook ervan uit wilt gaan dat het platform waarop jij handelt betrouwbaar is. Het gaat immers om jouw geld. Om die reden is het een goed idee dat we nu een blik gaan werpen op de betrouwbaarheid van Bitget.

Om erachter te komen hoe betrouwbaar het platform is, gaan we kijken naar Trustpilot. Dat is een site waar gebruikers hun reviews achter kunnen laten. Dat geeft een indicatie van hoe mensen die het platform al gebruiken erover denken. Zo kunnen belangrijke inzichten op worden gedaan.

Wanneer we hiernaar kijken, valt het op dat de geluiden erg wisselend zijn. De ene is erg positief, terwijl de ander erg negatief is. Een tussenweg lijkt er niet te zijn. Maar hoe komt dit?

Laten we beginnen met de negatieve geluiden. Hiervan geven er namelijk veel maar een beoordeling van 1 ster. Echter, als je kijkt naar de reden ligt dit vaak aan hunzelf. Er is bijvoorbeeld niet goed gelezen of het zijn beginners die het even niet meer begrijpen. Natuurlijk zitten er ook andere soorten problemen tussen, maar deze zijn netjes opgelost door het platform.

Dan de positieve geluiden. Dit zijn er namelijk erg veel. Vele gebruikers geven aan dat ze tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en daarmee lijkt BitGet te slagen in hun missie om dicht bij de gebruiker te staan.

De partnerschap met Messi en Juventus geeft een positief signaal, maar houd in je achterhoofd dat FTX ook samenwerkte met grote namen. Dit betekent dus niet dat er geen wanbeleid gevoerd kan worden met een faillissement tot gevolg.

Bitget heeft haar Proof Of Reserves publiekelijk gemaakt, waarin wordt aangetoond dat zij volgende liquiditeit hebben voor alle klanttegoeden.

Biget feiten:

 • Meer dan 20 miljoen klanten wereldwijd.
 • Eigen verzekeringsfonds van ongeveer 350 miljoen dollar voor cyberaanvallen.
 • Lionel Messi is ambassadeur van Bitget.
 • 1300 medewerkers in meer dan 60 landen.

Bitget Protection Fund

Conclusie: wel of geen Bitget gebruiken?

VIDEO: Duidelijke uitleg BYBIT exchange 2023🟠 | Aanmeldbonus l iDeal storten | Kopen en verkopen
The Next Move Community

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van deze Bitget review. We hebben hierin uitgebreid gekeken naar de Bitget exchange. Zo weet je nu onder andere wat het is, hoe het platform werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoeveel de kosten bedragen.

Dat brengt ons bij de conclusie: is Bitget een goede exchange om te gebruiken, of juist niet?

Bitget is een goede optie wanneer je snel en goedkoop wil handelen in crypto. Het heeft vele punten waardoor het vertrouwen wekt bij haar klanten, denk aan dat Messi ambassadeur is en een investeringsfonds van 350 miljoen dollar. Houd er echter rekening mee dat dit geen garantie geeft dat het platform bijvoorbeeld niet failliet kan gaan of gehacked wordt.

Heb jij iets gekocht bij Bitget en wil jij graag je ervaring delen? Dat kan via onderstaande beoordelingsformulier.

Sources


Article information

Author: Marc Sanders DDS

Last Updated: 1704236522

Views: 1078

Rating: 3.8 / 5 (114 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Marc Sanders DDS

Birthday: 2006-09-08

Address: 33897 Andrew Rest, South Michaelfort, UT 08780

Phone: +4014586566116091

Job: Artificial Intelligence Specialist

Hobby: Cocktail Mixing, Wine Tasting, Reading, Playing Piano, Fishing, Magic Tricks, Fishing

Introduction: My name is Marc Sanders DDS, I am a dear, resolute, persistent, exquisite, priceless, transparent, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.